Blog tartalma:

Kisfilmek, videók, képek, hírek Csanádpalotáról és a csanádpalotaiakról, a városért tenni akarókról.

Indafotó képek

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Önkéntes Pont nyílt Csanádpalotán és Pitvaroson

2012.11.28. 15:57 | Csanádpalota | Szólj hozzá!

Az Európai Dél-Alföldi Regionális Alapítvány pályázatot nyert TÁMOP-5.5.2, Önkéntesség elterjesztése a hátrányos helyzetű Csanád térségben címmel, és 1-1 főt foglalkoztatnak Csanádpalotán és Pitvaroson 1 éves időtartamra, ők az Önkéntes Pont Koordinátorok.

Csanádpalotán a Kelemen László Művelődési Ház Teleház részlegében Mihaleczki Diána, míg Pitvaroson az Erdei Ferenc Közösségi Színtérben Tóth Rita várja az érdeklődők jelentkezését.


A továbbiakban kérdést és választ olvashatunk az önkéntességről és az Önkéntes Pontról.

Kit is nevezünk Önkéntesnek?

Önkéntesnek nevezzük azon személyt, aki külső nyomás nélkül, saját belső indíttatásból vállal valamit. Nagyon fontos eleme az önkéntességnek a tudatosság, a választás, azaz tudatosan melléállunk valamilyen számunkra is fontos ügynek.

Mi is ez az Önkéntes Pont?

Az Önkéntes Ponton az Önkéntes Pont Koordinátor regisztrálja az önként jelentkezőket, és fogadó szervezetekhez közvetíti őket segítő munkára.

Mit tartalmaz a regisztráció?

A regisztráció során adatokat veszek fel egy adatbázisba. Az adatok személyes jellegűek (név, születési hely és idő, lakcím stb.) illetve a korábbi munkaviszonyról is szó esik (iskolai végzettség(ek), képzettség(ek), munkaviszony(ok) stb.), a leghatékonyabb kiközvetítés érdekében.

Miért van szükség az adatokra?

Az önkéntes közvetítése munkaszerződéssel történik. Ez a szerződés nagy mértékben hasonlít a munkaszerződéshez.

Miért jó önkéntesnek lenni?

Egyrészt, minden emberben él a tenni akarás. A település tisztaságáért és szépségéért már csak azért is  fontos mellé állni, hiszen itt élünk, és nap, mint nap láthatjuk a változásokat és a fejlődést. A kisgyerekek és az idős emberek hálás tekintete pedig minden anyagi juttatásnál többet ér, és lélek melengetően hat az emberi szívekre.

Másrészt, a pályakezdők (saját szakmájukban való elhelyezése) szakmai tapasztalatot szerezhetnek és amennyiben az alapítványok, egyesületek, intézmények meg lesznek elégedve a munkájukkal, a későbbiekben akár fizetett munkaerő is válhat belőlük az önkénteseket fogadó helyek valamelyikén. Az idősebb korosztály (középkorúak) is a pályakezdőkhöz hasonlóan elégedettség esetén fizetett munkavállalókká válhatnak.

Harmadrészt, már napi minimum 3 órától ingyenes étkezési lehetőséget biztosítunk.

Negyedrészt, a tartósan munkanélküli személyek, akik foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülnek (segély) és a Csanádpalota Város Önkormányzatának nem áll módjában foglalkoztatni 1 éven belül legalább 30 napig, de önkéntesként végez 30 napi munkát, arról igazolást kap, és újabb 1 évig részesül a támogatásban.
 

Miért jó fogadó intézménynek, alapítványnak, egyesületnek lenni?

Egyrészt, segítséget kaphat a mindennapi működéshez.

Másrészt, rendezvények lebonyolításában is részt vesznek az önkéntes munkavállalók.

Harmadrészt, a feladatokat is jobban meg lehet osztani a fizetett munkavállalók és önkéntesek között, nagyobb esély nyílik a sikeres pályázásra, ezáltal fizetett munkaerőt alkalmazhat, aki az önkéntes személy is lehet.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel, rendelkezésre állok személyesen (Kelemen László Művelődési Ház Teleház részleg kedden és csütörtökön 8:45-től 19:30-ig. szerdán és pénteken 8:45-től 17:30-ig) vagy az onkentes.csanadpalota@gmail.com e-mail címen.

A regisztráció megkezdésének időpontjáról szórólapon, plakáton, e-mailen és a város honlapján is tájékoztatom Csanádpalotai lakosait.

Mihaleczki Diána

Önkéntes Pont Koordinátor

A bejegyzés trackback címe:

https://csanadpalota.blog.hu/api/trackback/id/tr614931783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása